Civil szervezetek

Szalkszentmártoni Polgárőr Egyesület

cím: 6086 Szalkszentmárton, Béke u. 2/B

adószám: 18363618-1-03

bankszámlaszám: 11732198-20003335

elnök: Szabó Viktor

kapcsolattartó: Szabó Gáborné Czuczor Teca

A Szalkszentmártoni Polgárőr Egyesület 1992. június 15-én alakult, jelenleg 42 tagja van, melyből 4 fő a lovas tagozatnál teljesít szolgálatot. Szolgálatok teljesítésre a Lada Niva szolgálati autót, és két kerékpárt tudnak használni, melyeket országos pályázaton érdemeltek ki. Az ifjúsági tagozatnak 10 tagja van. 

A lovak a lovas részleg tagjainak saját tulajdonát képezik, de számos feladat végrehajtása elképzelhetetlen nélkülük. Mindegyik lovas és a lovak is szakvizsgával rendelkezik.

A polgárőrök rendszeresen figyelemmel kísérik a lakodalmas házakat, a tartós kórházi kezeltek is nyugodtan gyógyulhatnak, mert a vigyázzák otthonukat, valamint a temetések időpontjában is őrzik értékeinket.   

Kiváló a kapcsolatuk a község többi civil szervezetével, rendezvényeiket minden alkalommal biztosítják. Együttműködési megállapodást kötöttek Szalkszentmárton Község Önkormányzatával, a település bűnmegelőzési koncepciójának megalkotásában szerepet vállaltak.

A Megyei Rendőr Főkapitánysággal kötött megállapodás értelmében, felkérés esetén balesetek helyszínét biztosítják, vagy hatósági tanúként járnak el. A KRESZ parkban a polgárőrök Kulcsár János körzeti megbízottal rendszeresen tartanak gyakorlattal egybekötött előadást, melyre továbbra is szeretettel várják a gyerekeket.  

Ügyeleti telefonszám: 06 (70) 382-81-93