Szalkszentmártoni programajánló


  
Június 29. szombat délután

Múzeumok éjszakája a Petőfi múzeum udvarán 
Tovább a program plakátjához

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket 2024. június 29-én a Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Emlékkiállítás által megrendezésre kerülő Múzeumok éjszakája országos rendezvényre.

16:00-19:30 „Forradalmi perecz, azaz tsemege tsináló, ahogy azt Petőfi szerette” – Perec készítő alkotóműhely, mely a gyermekeknek, a felnőtteknek és a családoknak egyaránt szóló, alkotásra épülő, izgalmas manuális tevékenységet kínál.

A résztvevők kelt tésztából perecet gyúrhatnak, majd a tésztát a fatüzelésű, zárt tűztérrel rendelkező mobil kemencékben kisüthetik, biztonságosan, szakavatott irányítással.

Az alkotó cselekvésre épülő foglalkoztatóból nem marad ki a mese, a mesélés sem.

16:00-20:00 Petőfi VIRTUÁLIS ÉLMÉNY c. programunkról a következő linkre kattintva kaphat bővebb információt: https://youtu.be/BZhveE6c7wQ?si=A3KzsqnbSypDXtgV

A VR szemüvegeket keresse a kiállító tereinkben.

16:00-20:00 Néprajzi kiállítás - Míg a fiatalabb generációknak élményszerű, játékos ismeretszerzést biztosít, addig az idősebb látogatóink nosztalgikus hangulatba kerülhetnek a gyűjtemény megtekintésekor.

16:00-20:00 BANKJEGY KIÁLLÍTÁS - Tárgyi emlékek, numizmatikai kincsek, az utcán sepregetett hiperinflációs bankjegyek és még sok érdekes információk szerezhetők pultunknál.

16:00-20:00 AndiKerámia - Ujhelyi Andrea segítségével megalkothatod saját kerámia tárgyaidat.

16:00-20:00 Fafaragás – Horváth Béla segítségével megalkothatod saját fából készített tárgyaidat.

16:00 Pecsétgyűjtő játék – Az öt megszerzett pecsétért a jutalom egy mézeskalács, ami a készlet erejéig az információs sátornál vehető át.

18:00-18:30 Csikós bemutató – A program során láthatjuk a ló és lovas harmonikus együttműködését: a ló fektetést, anyósverést, valamint felcsendül a karikás ostor csattogása. A bemutatót Ifj. Kánisz László és Ifj. Csehi Csaba tartja.

Hagyományőrző betyárok bemutatója.

20:00-21:00 Halasi Concert Band koncert – melyen változatos és vidám műsorral kedveskednek a közönségnek. Repertoárjukon a klasszikus műveken, indulókon kívül ismert világslágerek, s azok modern feldolgozásai, jazz, pop- és filmzenék egyaránt szerepelnek.

21.00 Tábortűz - közös szalonnasütéssel. A szalonnát és a kenyeret mi biztosítjuk, de a nyársról mindenki maga gondoskodik. A harapnivalót korlátolt mennyiségben tudjuk biztosítani.

21:30 KERTMOZI – Idén a KINCSEM című játékfilm kerül vetítésre, melyet Herendi Gábor rendezett 2017-ben. A Nagy Ervin és Petrik Andrea főszereplésével létrejött mű, a „csodakanca” életét és korát alapul vevő, ezek által inspirált, de alapvetően kitalált történetet dolgoz fel.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

A film hossza 2ó 1p

Az egész estés programok: 16:00-tól - 24:00-ig tartanak.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Az eseményről álló-és mozgókép felvétel készül.

Program plakátok


Múzeumok éjszakája 


Időpont: június 29. szombat 16:00-24:00
Helyszín: Petőfi múzeum udvarán Szalkszentmárton, Petőfi tér 14.