Hulladékgazdálkodás

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tagönkormányzataként Szalkszentmárton településen a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást 2017. október 1-től - közszolgáltatóként - a DTkH Nonprofit Kft. látja el.                      

 Duna-Tiszta közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 

 Székhely:            6000 Kecskemét, Kisfái tanya 248.0737/12 hrsz.

 Levelezési cím:  2700 Cegléd, Kút utca 5..

 e-mail:                 ugyfelszolgalat@dtkh.hu

 web:                     http://okoviz.hu/

Kihelyezett személyes Ügyfélfogadás: 

Kunszentmiklós, Kálvin tér 12. Polgármesteri Hivatal - páratlan hét kedd 8-12 óráig.

DTkH Nonprofit Kft. : hétfő 8-20 óráig, kedd-csütörtök 8-15 óráig Tel.: 06 (53) 500-152, 06 (53) 500-153, ugyfelszolgalat@dtkh.hu, weboldal:  https://dtkh.hu/

A háztartási szilárd hulladék szállítási rendje

A begyűjtés PÉNTEKI napon történik az egész településen. A hulladék begyűjtését és szállítását alvállalkozóként a Dunanett Nonprofit Kft. (2400 Dunaújváros, Budai Nagy Antal út 2.) végzi. Szállítással kapcsolatos bejelentés, információkérés: 06/254-396-535/5 menüpont.

A hulladékot legkésőbb reggel 7 óráig ki kell helyezni a megszokott, jól látható és megközelíthető helyre. Az előző közszolgáltató (Dunanett Nonprofit Kft.) többlethulladék kihelyezésére szolgáló zsákjait elszállítják. 

Az alkalmanként keletkező többlethulladék elszállításához szükséges zsákokat a kihelyezett Ügyfélszolgálaton lehet beszerezni átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében az ingatlanhasználó, vagy meghatalmazottja, a közszolgáltatás számlafizetője nevére.  A zsák és a közszolgáltatás ellenértéke utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra. 

Közszolgáltatási díj mértéke: A számlákat 2017. évtől negyedévente állítja ki a díjbeszedésre jogosult NHKV Zrt. A közsolgáltatás díja, természetes személyek, költségvetési szervek, és nem természetes személyek esetén is változatlanok.  

Házhoz menő csomagolási hulladékgyűjtés 

Gyűjtési időszak: egész évben a megjelölt napokon.

A szelektív hulladékgyűjtő zsákba az alábbi hulladékok helyezhetőek el:  A szelektven újrahasznosított hulladékot (pl. papír, műanyag, fém italos karton) a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezére bocsátott sárga színű zsákban, vagy bármilyen áttetsző (nem fekete) zsákban keverten lehet gyűjteni és kéthetente (PÉNTEKEN)  kihelyezni az ingatlan elé. 

  • papír (tisztán, laposra hajtogatva): kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv)
  • műanyag (kiöblítve, laposra taposva: színes- és víztiszta PET palack, kupak (üdítős, ásványvizes), kozmetikai és tiszítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres), reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech), joghurtos, tejfölös és margarinos dobozok, 
  • fém- és italos kartondoboz (kiöblítve, laposra taposva): fém italos doboz (pl. üdítős, sörös, energiaitalos), tartós tej és üditők dobozai (TetraPack), konzervdoboz

A zsákok begyűjtésének módja: A csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló zsákokat (újrahasznosítható hulladék) a gyűjtési napokon reggel 7 óráig ki kell helyezni az ingatlan elé, mert a hulladékszállító gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem szállíták el. Amennyiben háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül kihelyezésre, a hulladékszállító munkatársai jogosultak megtagadni a szállítást. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaik annyi cserezsákot adnak, amennyi kihelyezére került. 

A biztonságos munkavégzés érdekében kérjük, hogy üveget ne helyezzenek a zsákba. 

Zsák értékesítés: 6086 Szalkszentmárton, Fő út 56. (Gazdabolt)  (H-P: 7:30-12:00, 13:00-17, Szo: 7:30-12:00)

Ügyfélszolgálat és zsák értékesítés

cím ügyfélfogadás telefon e-mail honlap
Kunszentmiklós Polgármesteri Hivatal Kálvin tér 12.  páratlan hét kedd:8:00-12:00 - - -
DTkH Nonprofit Kft.2700 Cegléd, Kút u. 5.   hétfő: 8:00-20:00, kedd-csütörtök: 8:00-15:00, péntek 8:00-12:00 53/500-152 53/500-153 ugyfelszolgalat@dtkh.hu www.dtkh.hu

Üveg szelektív gyűjtésére a piactéren a gyűjtőszigeten van lehetőség.

Kupakgyűjtő szívecskék 

A Szalkszentmártoni Polgárőr Egyesület 2019. novemberében a község három pontján műanyag kupak gyűjtésére szolgáló fém szívecskét helyezett ki, tovább bővítve a szelektív hulladékgyűjtési lehetőséget a faluban. Az összegyűjtött kupakokkal azon felül, hogy óvjuk környezetünket, egy kisgyerek gyógyulását segíthetjük. A gyűjtőedénybe a normál italos kupakon felül elhelyezhető a nagyobb méretű kakaós, tejes, mosó-és öblítőszeres stb, a kisebb méretű fogkrémes kupak is, természetesen tiszta állapotban. Helyszínek: 

1. Piactér, a virágüzletnél 

2. Telepi Pék bolt, 

3. Tápbolt.


Házhoz menő lomtalanítás -2020. június 2-től ismét igényelhető!!!

A lomtalanítást évente (jan.-dec.) ingatlanonként KÉT alkalommal házhoz menő redszerrel végzik a hulladékszállító munkatársai. A lomtalanítás e módon történő elvégzése a lakosság számára is kényelmes, figyelembe véve, hogy nem kell egy meghatározott időponthoz igazodni. A lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat szállítják el. Alkalmanként 3m3 mennyiségben tudják elszállítani a feleslegessé vált dolgokat. Telefonszám: 06 (53) 500-152 (2. menüpont) 

A nagydarabos lom (bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra. 

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra: 

  • gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék;
  • építési hulladék egyéb ipari hulladék;
  • veszélyes elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép...)
  • veszélyes hulladékok, (pl. gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, kátrány származékok)
  • heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodási tevékenységből származó hulladék.

Igénylés menete: 53/500-152 -es telefonszámon ügyfélfogadási időben.  

Fontos: a házhoz menő lomtalanítást kizárólag szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek vehetik igénybe, amennyiben nincs díjhátralékuk! 


A zöldhulladék gyűjtése

A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falaveleket a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zöld színű lebomló műanyag zsákban (max. 5 db.), illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú kötegekben összekötve, a zöld zsák mellé kell kihelyezni az ingatlan elé, a közterületet nem szennyező módon, alkalmanként maximum 0,5 mmennyiségben. 


Zsákok begyűjtésének módja: A zöldhulladék gyűjtésére szolgáló emblémás zsákokat (zöld hulladék) a gyűjtési napokon reggel 7 óráig kell az ingatlan elé kihelyezni, mert a hulldékgyűjtő gépjármű elhaladása után a kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani! Amennyiben a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, a hulladékszállító cég jogosult megtagadni az elszállítást. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg a hulladékszállító munkatársai 2 db csereszákot adnak. Szükség esetén további zsákok (szállítási alkalmanként 3 db) a kihelyezett Ügyfélszolgálaton térítésmentesen igényelhetők, amennyiben bemutatásra kerül a hulladékszállítási közszolgáltatási díjának utolsó befizetett számlája. 

A DTkH tájékoztatój ide kattintva letölthető.

A tudnivalók ide kattintva letölthetőek

CseppetSem! 

A település két pontján (a polgármesteri hivatal udvarán és Telepi pék bolt udvarán) kihelyezett edényekben gyűjthető a zárt csomagolásban a használt étolaj, sütőolaj, kókusz- és pálmaolaj.