Közétkeztetési Szakácsverseny szalkszentmártoni résztvevőkkel

2017.04.13. 16:34

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) Közétkeztetési Szakácsversenyt hirdetett a közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára.

A verseny témája: TAVASZVÁRÓ ÉTELEK A HAGYOMÁNY, ÉS A MEGÚJULÁS JEGYÉBEN

A versenyre a Szalkszentmártoni Polgármesteri Hivatal Konyhájának szakácsai is neveztek, 3 fogásos felnőtt étkezőknek szánt menüjükkel. 

A menühöz kötelezően felhasználandó alapanyagokat írtak elő. 

A „kötelező alapanyagkosár” tartalma:

  • Csirke, vagy afrikai harcsa
  • Friss paraj és/vagy spárga
  • Szezonális gyümölcs és/vagy zöldség
  • Rizs vagy tészta

A versenymenü elkészítéséhez a kötelező „alapanyag kosár” mind a 4 sorából kellett legalább egy-egy alapanyagot választani. Az ételsor elkészítéséhez az összes felhasznált alapanyag beszerzési értéke nem haladhatta meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot.

Béki Anna és Hősné Tassi Tünde a következő menüvel nevezett a versenyre: 

Az étel nevére kattintva a recept letölthető.

Mindhárom étel különleges és nagyon finom lett. Gratulálunk a szakácsainknak! 

Sok sikert kívánunk a versenyhez!