Közétkeztetési Szakácsverseny szalkszentmártoni résztvevőkkel
2017.04.13. 16:34
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) Közétkeztetési Szakácsversenyt hirdetett a közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára.
A verseny témája: TAVASZVÁRÓ ÉTELEK A HAGYOMÁNY, ÉS A MEGÚJULÁS JEGYÉBEN
A versenyre a Szalkszentmártoni Polgármesteri Hivatal Konyhájának szakácsai is neveztek, 3 fogásos felnőtt étkezőknek szánt menüjükkel.
A menühöz kötelezően felhasználandó alapanyagokat írtak elő.
A „kötelező alapanyagkosár” tartalma:
- Csirke, vagy afrikai harcsa
- Friss paraj és/vagy spárga
- Szezonális gyümölcs és/vagy zöldség
- Rizs vagy tészta
A versenymenü elkészítéséhez a kötelező „alapanyag kosár” mind a 4 sorából kellett legalább egy-egy alapanyagot választani. Az ételsor elkészítéséhez az összes felhasznált alapanyag beszerzési értéke nem haladhatta meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot.
Béki Anna és Hősné Tassi Tünde a következő menüvel nevezett a versenyre:
- Parajpüré leves fokhagymás zabos zsemlekockával
- Medvehagymás – füstölt sajtos haltekercs párolt rizzsel
- Sült alma csokoládé öntettel
Az étel nevére kattintva a recept letölthető.
Mindhárom étel különleges és nagyon finom lett. Gratulálunk a szakácsainknak!
Sok sikert kívánunk a versenyhez!