Humoros videó készül a településről

2021.05.07. 12:28

A települést is bemutató humoros videó készül Szalkszentmártonról

A vidéki életre jellemző humoros anyag a közösségi portálon fogja népszerűsíteni a községet.

A Rádiókabaré művésze - Szikra László, aki a karantén idején Mama és Papa álarca mögé bújva csalt mosolyt az emberek arcára -, forgatott a faluban.   

A koronavírus járvány otthonaikba kényszerítette az embereket, akik a világban történt eseményektől az internet jelenléte miatt nem határolták el magukat. A pandémia komoly nyomást gyakorolt a mentális egészségre is, hiszen még a stabil lelki egészségű emberek is folyamatosan szembesültek a világban és a környezetükben történő halálesetekkel, az elhúzódó betegségekkel, a kilátástalan helyzetbe került ismeretlen és ismerős családokkal. Közvetlenül és közvetve is érintettek lettünk. A jó idő is nehezen jön az idén, a borús, esős időjárásban nehezen halljuk meg a madarak csicsergését, vesszük észre a természet újjászületetését, mindennapi életünk csodáit.

A humor az egyik legszükségesebb emberi tulajdonságunk, mely bizonyítottan támogatja a lelki egészségünket. Ráadásul az intelligencia és a humorérzék közötti összefüggést kutatások igazolják. Bár az elmaradt rendezvényeket pótolni nem lehet, az internet térhódítását kihasználva igyekszünk az embereket jókedvre deríteni. Helybe hoztuk Mama és Papa karantén történeteit szalki köntösbe bújtatva.

Köszönjük a művész úrnak és csapatának a közös munkát! Bízunk benne, hogy legalább olyan szeretettel fogadják a videót, mint amilyen nagy lelkesedéssel készült! 

A vágási utómunkát követően jövő hét végén kerül fel a közösségi portálra az anyag.