Hulladékgazdálkodás

Szalkszentmárton településen a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást 2017. október 1-től - közszolgáltatóként - a DTkH Nonprofit Kft. látja el.                      

 Duna-Tiszta közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 

 Székhely: 2700 Cegléd, Pesti út 65.

                  e-mail: ugyfelszolgalat@dtkh.hu

                 web: http://okoviz.hu/

Kihelyezett személyes Ügyfélfogadás:

Kunszentmiklós, Kálvin tér 12. Polgármesteri Hivatal - páratlan hét kedd 8-12 óráig.

DTkH Nonprofit Kft. : hétfő 8-20 óráig, kedd-csütörtök 8-15 óráig Tel.: 06 (53) 500-152, 06 (53) 500-153, ugyfelszolgalat@dtkh.hu, weboldal:  https://dtkh.hu/

A háztartási szilárd hulladék szállítási rendje

A begyűjtés PÉNTEKI napon történik az egész településen. A hulladék begyűjtését és szállítását alvállalkozóként a Dunanett Nonprofit Kft. (2400 Dunaújváros, Budai Nagy Antal út 2.) végzi. Szállítással kapcsolatos bejelentés, információkérés: 06/254-396-535/5 menüpont.

A hulladékot legkésőbb reggel 7 óráig ki kell helyezni a megszokott, jól látható és megközelíthető helyre. Az előző közszolgáltató (Dunanett Nonprofit Kft.) többlethulladék kihelyezésére szolgáló zsákjait elszállítják. 

Az alkalmanként keletkező többlethulladék elszállításához szükséges zsákokat a kihelyezett Ügyfélszolgálaton lehet beszerezni átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében az ingatlanhasználó, vagy meghatalmazottja, a közszolgáltatás számlafizetője nevére.  A zsák és a közszolgáltatás ellenértéke utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra. 

Közszolgáltatási díj mértéke: A számlákat 2017. évtől negyedévente állítja ki a díjbeszedésre jogosult NHKV Zrt. A közsolgáltatás díja, természetes személyek, költségvetési szervek, és nem természetes személyek esetén is változatlanok.  

Házhoz menő csomagolási hulladékgyűjtés 

Gyűjtési időszak: egész évben KÉTHETENTE PÉNTEKI napokon.

2019.
január 11.,25.
február 8.,22.
március  8.,22.
április 5.,19.
május 3.,17., 31.
június 14.,28.
július 12.,26.
augusztus 9.,23.
szeptember 6.,20.
október 4.,18.
november 2.,15.,29.
december 13.,27.

 A szelektven újrahasznosított hulladékot (pl. papír, műanyag, fém italos karton) a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezére bocsátott sárga színű zsákban, vagy bármilyen áttetsző (nem fekete) zsákban keverten lehet gyűjteni és kéthetente (PÉNTEKEN)  kihelyezni az ingatlan elé. 

A szelektív hulladékgyűjtő zsákba az alábbi hulladékok helyezhetőek el: 

  • papír (tisztán, laposra hajtogatva): kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, telefonkönyv)
  • műanyag (kiöblítve, laposra taposva: színes- és víztiszta PET palack, kupak (üdítős, ásványvizes), kozmetikai és tiszítószerek flakonjai (pl. samponos, öblítős, mosogatószeres), reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech), joghurtos, tejfölös és margarinos dobozok, 
  • fém- és italos kartondoboz (kiöblítve, laposra taposva): fém italos doboz (pl. üdítős, sörös, energiaitalos), tartós tej és üditők dobozai (TetraPack), konzervdoboz

A zsákok begyűjtésének módja: A csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló zsákokat (újrahasznosítható hulladék) a gyűjtési napokon reggel 7 óráig ki kell helyezni az ingatlan elé, mert a hulladékszállító gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem szállíták el. Amennyiben háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül kihelyezésre, a hulladékszállító munkatársai jogosultak megtagadni a szállítást. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaik annyi cserezsákot adnak, amennyi kihelyezére került. 

A biztonságos munkavégzés érdekében kérjük, hogy üveget ne helyezzenek a zsákba. 

Zsák értékesítés: 6086 Szalkszentmárton, Fő út 56. (Gazdabolt) 

Üveg szelektív gyűjtésére a piactéren a gyűjtőszigeten van lehetőség.


Házhoz menő lomtalanítás

A lomtalanítást évente (jan.-dec.) ingatlanonként KÉT alkalommal házhoz menő redszerrel végzik a hulladékszállító munkatársai. A lomtalanítás e módon történő elvégzése a lakosság számára is kényelmes, figyelembe véve, hogy nem kell egy meghatározott időponthoz igazodni. A lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat szállítják el. Alkalmanként 3m3 mennyiségben tudják elszállítani a feleslegessé vált dolgokat. Telefonszám: 06 (53) 500-152

A nagydarabos lom (bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra. 

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra: 

  • gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék;
  • építési hulladék egyéb ipari hulladék;
  • veszélyes elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép...)
  • veszélyes hulladékok, (pl. gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, kátrány származékok..)
  • heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodási tevékenységből származó hulladék.

Igénylés menete: 53/500-152 -es telefonszámon ügyfélfogadási időben.  

Fontos: a házhoz menő lomtalanítást kizárólag szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek vehetik igénybe, amennyiben nincs díjhátralékuk! 


A zöldhulladék gyűjtése

A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falaveleket a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zöld színű lebomló műanyag zsákban (max. 5 db.), illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú kötegekben összekötve, a zöld zsák mellé kell kihelyezni az ingatlan elé, a közterületet nem szennyező módon, alkalmanként maximum 0,5 mmennyiségben. 

Gyűjtési időszak: egész évben NÉGYHETENTE PÉNTEKEN (januárban 2 alkalommal csak fenyőgyűjtés!) az alábbi táblázatban megjelölt napokon. 

2019. 
január 11., 25.
február 8.
március 8.
április 5.
május 3., 31.
június 28.
július 26.
augusztus 23.
szeptember 20
október 18.
november 15.
december 13.

Zsákok begyűjtésének módja: A zöldhulladék gyűjtésére szolgáló emblémás zsákokat (zöld hulladék) a gyűjtési napokon reggel 7 óráig kell az ingatlan elé kihelyezni, mert a hulldékgyűjtő gépjármű elhaladása után a kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani! Amennyiben a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, a hulladékszállító cég jogosult megtagadni az elszállítást. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg a hulladékszállító munkatársai 2 db csereszákot adnak. Szükség esetén további zsákok (szállítási alkalmanként 3 db) a kihelyezett Ügyfélszolgálaton térítésmentesen igényelhetők, amennyiben bemutatásra kerül a hulladékszállítási közszolgáltatási díjának utolsó befizetett számlája. 

A DTkH tájékoztatój ide kattintva letölthető.

A tudnivalók ide kattintva letölthetőek


Építési törmelék 

Építési törmelék elszállításával kapcsolatban a Szalkszentmártoni Polgármesteri Hivatalban Dallos Józsefné a 06 (76) 539-006/18 melléken ad felvilágosítást.